Afbeelding
Foto: Pascal van Oers

Landelijke opschoondag bij Wijk Plein

zaterdag 18 maart 2023 9:30

SCHIJNDEL | Weer gaan duizenden mensen in heel Nederland aan de slag om hun straat, buurt of wijk schoon te maken. Het is een zeer zinvolle activiteit vooral als ook ouders mét hun kinderen meedoen. Daarom organiseert wijk Plein al voor de 11e keer een opschoondag! 

De ervaring van Wijkraad Plein is dat kinderen zwerfafval rapen echt leuk vinden. Vorig jaar waren zo’n 35 kinderen én volwassenen actief en dit jaar hoopt de wijkraad dat nóg meer wijkbewoners mee willen doen. Doel: een superschone wijk.

Er wordt gestart om 09:30 uur bij het dierenpark aan het Verdipad. Deelnemers kunnen dan ter plekke een keuze maken uit 18 routes van ongeveer 1 tot 1,5 uur. Dit geldt ook voor de 22 wijkbewoners die gedurende het jaar al met enige regelmaat hun eigen straat of omgeving zwerfafvalvrij houden. 

Grijpers en afvalzakken zijn aanwezig. 

Na ongeveer 1 tot 1,5 uur rapen is er vanaf 10:30 uur koffie, thee of een glaasje frisdrank met iets lekkers voor jong en oud bij het dierenpark.

Als u zich opgeeft via info@wijkplein.nl zorgen de wijkrad ervoor dat elk gezin gratis een doosje eieren krijgt. Als u zich niet opgeeft bent u natuurlijk ook gewoon van harte welkom.


Locatie