Museum Jan Heestershuis kon eindelijk haar deuren weer openen.
Museum Jan Heestershuis kon eindelijk haar deuren weer openen. Foto: Wiek van Lieshout

Expositie Anita Voets in de beeldentuin Jan Heesterhuis

dinsdag 14 maart 2023 14:00 tot maandag 12 juni 23:59

SCHIJNDEL | Een nieuwe expositie in de beeldentuin van het museum Jan Heesters in de Pompstraat. Vanaf 14 maart is daar de expositie “Blauwdruk” te zien in de beeldentuin. 

Anita Voets

Anita Voets (1964) ontwikkelde haar beeldhouwvaardigheden (vrij werk en in opdracht) onder andere in het BeeldhouwServiceCentrum te Tilburg. In haar beelden staat de mens en haar mysterie centraal. Het zijn in steen gehouwen en brons gegoten overwegend vrouwelijke, mythologisch getinte wezens.

Het ongepolijste, niet-af zijn is voor de kunstenares een uiting van de voortdurende zoektocht van de mens naar herinnering. Haar verbeelding van ieders individuele reis om tot de eigen unieke blauwdruk te komen. Intussen luisterend naar de stilte … In basis werkt zij vanuit realistische gezichten die verder worden uitgewerkt in een meer impressionistisch, abstracter geheel. Gelijk opgaand. Niet zozeer omdat ze dat nastreeft, maar  eenvoudigweg omdat het zo ontstaat. In deze expositie is eerder en huidig werk te bezichtigen; een blauwdruk van haar werk en ontwikkeling van de afgelopen 20 jaar.

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Toegang tot het Jan Heestershuis bedraagt voor volwassenen €3,-, voor jongeren, vrienden van het museum en bezitters van een museumjaarkaart is de toegang gratis.

Locatie