Afbeelding
Foto: Jimmy Vorstenbosch

Johannes de Parkiet- De Groote Haay (6-12 jaar)

zaterdag 25 februari 2023 14:30

SCHIJNDEL | Regelmatig kun je bij Spectrum Podium komen genieten van een theater- of filmvoorstelling. Deze keer zal er een jeugdvoorstelling te bezoeken zijn: “Johannes de Parkiet”. 

Beschrijving voorstelling

Gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2019 de Vlag & Wimpel kreeg van de Griffeljury.

Parkiet Johannes zit tevreden in zijn vertrouwde kooitje, totdat Gijs besluit een ruime volière te bouwen. Er is ruimte voor wel 100 vogels, maar zoveel heeft hij er helemaal niet. Nóg niet. Johannes maakt ongevraagd en ietwat ongewenst kennis met vreemde vogels. Vogels die er anders uitzien, anders fluiten en ander zaad eten. Dat is behoorlijk wennen.

Nog nooit eerder in Nederland!
De vogels in deze voorstelling zijn van hout, maar lijken levensecht! Doordat de makers technieken gebruiken van handspring puppetry (zoals in films als Warhorse) worden bewegingen van echte vogels nagebootst en zie je een poppenvorm die nog nooit eerder in Nederland te zien was!

De entree bedraagt €12,50. Kaartjes zijn hier te koop: https://ap.lc/be0lM

Locatie