Afbeelding
Foto: Schorsbos

De Boerenbruiloft

dinsdag 21 februari 2023 11:11

SCHIJNDEL | Na twee jaar corona mag het eindelijk weer. Dinsdag 21 februari zullen Agnes en Ronny om 11:33 uur in de Spiegeltent zich in het onecht verbinden tijdens de Boerenbruiloft. De dag duurt van 11.11 uur tot ongeveer 17.30 uur.

Voor de lezers die niet weten waar het over gaat. “Jaarlijks organiseren wij tijdens carnaval de boerenbruiloft. Een bruiloft waarbij een man en vrouw die elkaar min of meer kennen, het ja-woord aan elkaar geven. Die geheime voorbereidingen starten al in het najaar, met rond 11-11 de verloving van het stel. Er worden getuigen geregeld en de echte echtgenoten gaan aan de slag, want op carnavalsdinsdag zullen de bruid en de bruidegom er van langs krijgen. Familie, kennissen, clubkes…de onecht moet voorkomen worden, of juist aangemoedigd. De getuigen, familie en vrienden verzamelen dinsdagochtend in hun ‘zondagse boerenpak’ bij de bruidegom en bruid thuis voor een bèkske koffie en een borrel. De hôgkar (boerenkar met paard) rijdt voor bij de bruidegom. Met een -speciaal voor de gelegenheid gemaakt- boeket stapt hij in de kar om zijn onechte bruid op te halen. Onder begeleiding van de muzikale noten van de Hofkapel wandelen de gasten naar de bruid en vervolgens naar de spiegeltent. In de tent is de boel voor de gelegenheid flink verbouwd; grote, gezellig gedekte tafels waarop een ouderwets boerenontbijt staat te wachten. Het bruidspaar, samen met de getuigen, onze oud-burgemeester Jetty Eugster en diaken Mari van der Heijden met hun partners, zijn letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de tent. Er wordt tijdens het ontbijt van alles gedaan om het volk te vermaken. Meestal over de carnavaleske rug van het bruidspaar. en of familie proberen de tortelduiven op andere gedachten te brengen. We hebben eigenlijk nog niet mee gemaakt dat een stel niet in de onecht verbonden werd, maar alles kan. Als oud-burgemeester Eugster het paar met duivenringen in de onecht verbonden heeft, is het tijd om te feliciteren en te feesten. Daarvoor gaan we allemaal weer terug naar de spiegeltent waar de mensen van Jansen en Jansen de boel wéér verbouwd hebben voor de -altijd gezellige- muzikale receptie. Tegen half zes is de boerenbruiloft ten einde. De ontbinding vindt plaats; de boerenpet gaat af, de poffer weer terug in de doos. We zwaaien het paar uit. De ex-bruidegom en ex-bruid worden opgevangen in de warme armen van hun partners. Terug naar het eigen nest!”, aldus de organisatie.

Bestel op tijd
Bestel op tijd de kaarten voor deze mooie dag die van 11.11 uur tot ongeveer 17.30 uur duurt. Kosten zijn €13,-  pp en hiervoor krijg je een goede boeren brunch en de nodige hilariteit. Bestel je button bij HarrievanHerpen@hotmail.com of henrietteenwim@hotmail.com.

Locatie