Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Grote optocht van Schorsbos

zondag 19 februari 2023 13:11

SCHIJNDEL | Vanwege het weer in 2020 afgelast. Geen carnaval in 2021 vanwege de bekende reden. En in 2022 een fantastische ludieke optocht. Maar nu eindelijk in 2023 kan het weer, de grote optocht met als thema “Schorsbos: ut dak écht eraf”. De optocht start op zondag 19 februari om 13.11.

Wil je samen met je club of vereniging deelnemen of individueel dan kan je je vanaf nu aanmelden voor de grote optocht in Schorsbos. Aanmelden kan via de website. Sluitingsdatum: Voor de praalwagens is 5 februari 2023 (ivm keuring en bouw jurering) Voor de loopgroepen en kinderen is de sluitingsdatum 12 februari 2023. Mocht het inschrijven via de site niet gaan kun je het inschrijfformulier ook uitprinten, inscannen en mailen of inleveren bij de Oud Prins Jan de Skonste, van Roessel (TabAktief) waar ook deze formulieren aanwezig zijn. Het mail adres is optocht@schorsbos.nl.

De organisatie verheugt zich op jullie deelname. Bij eventuele vragen of problemen kun je contact opnemen met de optocht commissie via bovenstaand mailadres. De organisatie is zeer benieuwd naar de creativiteit van de deelnemers aan de optocht op 19 februari 2023.

Start
De Grote Optocht op 19 februari start om 13.11 vanaf de Hoofdstraat ter hoogte van Café de Sok. De optocht gaat dan in een rechte lijn dwars door het centrum om te eindigen op het plein bij de Boschwegse Kerk, waarna de deelnemers van de optocht verzamelen en de praalwagens opstellen rondom het plein. Daar zal ook de prijsuitreiking namens de Prins en zijn gevolg plaatsvinden, waaronder de beruchte WisselRomkan, voor het meest carnavaleske idee, 1e prijs wagens en prijzen voor de loopgroepen en de jeugd

Jurering
Er zijn 4 categorieën waarin gejureerd wordt,
1.Schijndels; geel, groen, wit, origineel Schorsbos dialect, actualiteit, enz.
2.Actie-Spel; bewegelijkheid op de wagens en de loopgroepen, interactie publiek, humor, enz.!
3.Creativiteit; techniek van maken, gebruik van kleuren, elementen en details, vakmanschap.
4.Carnavalesk; woordspelingen, grappige steken onder water, omdraaien vd feiten, uitbundigheid,

Locatie