Jeugdoptocht in Wijbosch
Jeugdoptocht in Wijbosch Foto: Pascal van Oers

Doe mee met de jeugdoptocht van Schorsbos

zaterdag 18 februari 2023 12:44

WIJBOSCH / SCHORSBOS | De jeugdoptocht wordt ieder jaar op Carnavalszaterdag gelopen. Dit jaar zal de optocht gehouden worden op zaterdag 18 februari om 12.44 uur . Omdat de optocht bedoelt is voor de jeugd onder de 18 jaar zorgt de organisatie voor een speciale, korte route, zodat alle deelnemers deze eenvoudig kunnen lopen.

Carnaval is een gek en gezellig feest en de feestvreugde wordt alleen maar groter als je zélf ook meedoet aan Jeugdoptocht Schorsbos. In de jeugdoptocht staat de Brabantse gezelligheid voor jong en oud centraal.

Optocht voor iedereen onder de 18
Alle jeugd tot 18 jaar uit Schorsbos en omgeving mag deelnemen aan onze gezellige jeugdoptocht En uiteraard mogen ouders ook meehelpen. “Kom je niet uit Wijbosch? Geen probleem”, aldus de organisatie. “De jeugdoptocht is juist óók voor jeugd uit de omgeving (Schijndel, Eerde, St. Oedenrode, etc). Dus geef je op en loop gezellig mee. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!”

Wees creatief
Jij bepaalt zélf met wie je deelneemt en hóé je dat doet. Je kunt zelf bijvoorbeeld een mooi kostuum maken, maar je kunt ook je ouders vragen mee een stoere wagen te bouwen en met je hele vriendengroep achter een tractor door Wijbosch trekken!

Jeugdig & Carnavalesk
Alles kan en alles mag, zolang het met carnaval te maken heeft en het een jeugdig thema heeft. Jeugdoptocht Schorsbos wordt altijd gehouden in de straten van Wijbosch. Er wordt verzamelt bij Dorpscentrum De Schakel (Eerdsebaan 1), het begin- en eindpunt van de optocht.

Prijsuitreiking & Trekking loterij
Na afloop van de optocht start het Carnavalsfeest in De Schakel. Hier is ook de prijsuitreiking van de Jeugdoptocht én de loterij.

Ook voor ouders
Als (groot)ouders/verzorgers wordt je door de organisatie niet aan de kant gezet, want ook ú mag meedoen. Help gezellig mee en zie uw kind genieten van dit fantastische spektakel. Wat kunt u doen? U kunt bijv. meehelpen met het organiseren van de optocht of op de dag zelf deelnemers begeleiden of prijzen uitreiken.

Wil je meedoen? Of meer informatie? Kijk dan op jeugdoptocht.schorsbos.nl of stuur een mail naar jeugdoptocht@schorsbos.nl