Afbeelding

Filmclub Schijndel “Aurora’s Sunrise”

dinsdag 12 december 2023 20:00

SCHIJNDEL | Op dinsdag 12 december vertoont Filmclub Schijndel Aurora’s Sunrise, een bijzondere en ook aangrijpende documentaire.

Filmomschrijving

Deze documentaire verbeeldt het ongelooflijke leven van Aurora Mardigagian. Als 14-jarig meisje ontsnapt ze op wonderbaarlijke wijze aan de Armeense genocide: de benaming voor de volkerenmoord op 1 tot 1,5 miljoen Armeniërs in het Ottomaanse Rijk. Via allerlei omzwervingen weet Aurora naar de Verenigde Staten te vluchten, waar ze al snel de aandacht van Hollywood weet te trekken. In 1919 speelt ze de hoofdrol in de stille film Auction of Souls, gebaseerd op haar leven. De regisseur van deze documentaire, Inna Sahakyan, is zelf van Armeense afkomst. In Aurora’s Sunrise combineert zij interviews met Aurora met originele beelden uit haar stille film. Zij zet daarbij animaties in, prachtig getekende beelden, om de brug te vormen tussen de interviews en de filmbeelden. Dit levert een indrukwekkend portret op van hoofdpersoon Aurora; veerkrachtig, hartverwarmend en sterk tegelijk.

In Het Gasthuis, aanvang 20.00 uur. Reserveren van de kaartjes kan alleen online via www.schijndelfilm.nl. Toegang voor leden is €6,00, voor niet leden €7,50.

Filmdetails

Datum - 12 december
Locatie - Het Gasthuis
Aanvang - 20:00 uur
Speelduur - 96 minuten
Pauze - Ja
Tickets - https://schijndelfilm.nl/het-gasthuis/auroras-sunrise
Regisseur - Inna Sahakyan
Acteurs - Anzhelika Hakobyan (Stem), Arpi Petrossian (Stem)
Land - Duitsland, Armenië, Litouwen
Jaar - 2022
Genre - Documentaire, animatie
Toegang leden - 6 euro
Toegang niet leden - 7,5 euro
Kijkwijzer - 12 jaar en ouder


Locatie