Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Jaarlijks kerstconcert terug in de Servatiuskerk

zondag 10 december 2023 15:00

SCHIJNDEL | Het jaarlijkse kerstconcert door Projectkoor Boxtel staat dit jaar weer op het programma van de Heilige Servatiuskerk aan de Markt in Schijndel. Hiermee wordt een traditie in ere hersteld. Het kerstconcert is op 10 december, aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis.

Zoals elk jaar begon het koor in augustus aan de voorbereidingen voor het kerstconcert. Sinds enkele jaren staat het Projectkoor Boxtel onder leiding van de Schijndelse dirigent Leo Spoor. Hij stelt het programma samen en bereidt de optredens voor. Behalve in Schijndel treedt het koor op 13 december om 20.00 uur op in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Op 19 december is er om 18.00 uur een derde optreden in de Abdij van Berne In Heeswijk-Dinther.

Gevarieerd programma
Het programma is gevarieerd. Het koor wordt op orgel begeleid door Tommy van Doorn, hoofdorganist van de Sint-Petrusbasiliek en beiaardier in de Heilige Servatiuskerk. Zang is er van de sopraan Kathelijn van Dongen en Liselot de Nooijer op harp. Bijzonder is ook de bijdrage van Jos en Ria Brocken op viool die met een sprankelend intermezzo aanwezig zijn. Het programma vermeldt onder andere Nativity Carol (met sopraan), Pastorella (met violisten en sopraan) en Tollite Hostias. Uiteraard is er ook ruimte voor samenzang.

Locatie