De ontmoetingsruimte van Welzijn de Meierij in 't Spectrum.
De ontmoetingsruimte van Welzijn de Meierij in 't Spectrum. Foto: Bas Ulehake

Café Vergeet me niet: ‘Wat als je zelf niet meer kan beslissen?’

dinsdag 28 november 2023 19:30 tot 21:00

SCHIJNDEL | Vol trots kondigt de Dementievriendelijk Gemeente Schijndel op 28 november een tweede bijeenkomst aan van het nieuwe ‘Café Vergeet me niet’. Met als onderwerp: ‘Wat als je niet meer zelf kan beslissen?’. Er zal een notaris aanwezig zijn om je te voorzien van tips en adviezen. 

Vragen aan notaris
Er komt een moment waarop mensen met dementie hun eigen zaken niet meer kunnen of mogen regelen. Hun naasten komen dan voor tal van vragen te staan. Die vragen kunnen op het juridisch of medisch vlak liggen. Want wat als je partner de diagnose dementie heeft, kun je dan het huis verkopen als je kleiner wilt gaan wonen? En mag je dan nog schenkingen doen aan (klein)kinderen? Wie vertegenwoordigt die persoon dan bij medische behandelingen, of op het financieel vlak? Allemaal vragen om tijdig in het proces bij stil te staan. Op deze avond hebben we Arjan Feitsma, notaris bij van Kruijsdijk notarissen, uitgenodigd om hier iets over te vertellen. Hij geeft graag uitleg en antwoord op de vragen die er zijn. We zijn erg blij dat Feitsma invulling wil geven aan dit thema.

Begrippen
Wat kunt u bij de notaris regelen bij dementie. Welke zaken kunt u bij de notaris regelen en welke zaken zijn belangrijk om te regelen als een naaste de diagnose dementie krijgt? Hoe om te gaan met wils(on)bekwaamheid? Wanneer kunt u zorgbeslissingen nemen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op diverse begrippen zoals het levenstestament, volmacht, erfbelasting en bewindvoering.

Café Vergeet me niet
Het Café Vergeet me niet is ontstaan uit een idee vanuit een enthousiaste werkgroep: de Dementie Vriendelijke Gemeente Schijndel. We zagen in onze regio dat het Alzheimer Café ‘Het Groene Woud’, zoals we dat in onze regio kende, niet langer meer bestond. De behoefte aan ontmoeten van lotgenoten, informatie uitwisselen en leren van elkaar is echter niet veranderd. Daarom hebben wij dit initiatief genomen voor het organiseren van deze bijeenkomst. Ook mensen buiten Schijndel kunnen zich natuurlijk melden en zijn van harte welkom. Het Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen praktische informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact.

Datum en locatie
Dinsdagvond 28 november 2023 van 19:30 tot 21:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Ontmoetingsruimte Welzijn de Meierij in Spectrum, Steeg 9F in Schijndel. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst en de bezoeker ontvangt een kopje koffie/thee.

Aanmelden
Er is maximaal plek voor 50 deelnemers. Vooraf graag reserveren via info@welzijndemeierij.nl of bel naar 073-5441400.

Locatie