Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Lezing door Jacqueline Grandjean

maandag 27 november 2023 20:00

SCHIJNDEL | Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van Museum Jan Heestershuis in Schijndel zal Jacqueline Grandjean, directeur-bestuurder van Het Noordbrabants Museum een lezing geven.

Het onderwerp van de lezing is het op verschillende manieren tentoonstellen van exposities in het museum. Jacqueline Grandjean (Nijmegen, 1968) studeerde filmwetenschap en kunstgeschiedenis (UvA, Amsterdam). Ze was onder meer directeur van de Oude Kerk (Amsterdam), artistiek directeur van het KMSKA (Antwerpen) en is momenteel directeur van Het NoordBrabants Museum (’s-Hertogenbosch). De lezing houdt verband met haar proefschrift over de interhistorische methode van tentoonstellen, waarbij oude en nieuwe kunst samen getoond wordt (Radboud Universiteit Nijmegen / UvA, promotor Prof. Hanneke Grootenboer, Prof. Ernst van Alphen).

De lezing vangt aan op 27 november om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 in het Napoleonskerkje, Hoofdstraat 150, Schijndel. U kunt zich aanmelden via onze website: https://www.vriendenjanheesters.nl/aanmelden-voor-lezing (bij voorkeur). Ook kunt u zich bij het museum mondeling of telefonisch aanmelden (dinsdag tot en met zondag 13.00 – 17.00 uur: 073-54 922 76). Voor Vrienden is de lezing gratis. Niet-vrienden zijn van harte welkom, zij betalen € 7,00.

Locatie