Lynn Salentijn, Buxus-doorzonwoning
Lynn Salentijn, Buxus-doorzonwoning Foto:

Expositie ‘Waar ben ik thuis?’ in beeldentuin Jan Heestershuis

vrijdag 24 november 13:00 - 17:00

SCHIJNDEL | In de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis is van 26 september tot en met 26 november 2023 de laatste buiten-expositie van dit seizoen te zien. De opgestelde werken zijn van een zestal kunstenaars en gaan allemaal over de vraag Waar ben ik thuis? 

‘My home is my castle’ was het adagio van Jan Heesters, de naamgever van het museum. Hij was nergens zo thuis als in zijn eigen huis: daar voelde hij zich veilig. Maar heb je een huis nodig om je thuis te voelen? Kan ‘thuis’ overal zijn? Een plek waar jij je welkom voelt? Daar waar je elkaar echt ontmoet en ziet en hoort? Waar ben je thuis?

Waar ben ik thuis?
Dat is de centrale vraag dit najaar in de beeldentuin van het Heestershuis, letterlijk en figuurlijk. De opgestelde werken hebben allemaal te maken met geborgenheid vinden of geven, je thuis voelen bij jezelf of bij anderen. Of het nu een houten hok is of een doorzonwoning, een dierlijk kleed of een open huis – ieder op hun eigen wijze staan de kunstwerken symbool voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen, openheid en daarmee tegelijk kwetsbaarheid.

De exposanten zijn Jeroen van Lente - Merel Zonneveld - Eva van Wenum – Lynn Salentijn - Larissa Esvelt - William van Lith. Bij de expositie verschijnt een publicatie. Deze is verkrijgbaar in het museum. 

Locatie: Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17, Schijndel
Openingstijden dinsdag t/m zondag van 13 – 17 uur
Meer info: www.kunstcollectiemeierijstad.nl

Locatie