Afbeelding

Oppenheimer in ’t Spectrum

dinsdag 21 november 2023 20:30

SCHIJNDEL | Voor wie de film nog niet gezien heeft of graag nog een tweede keer ziet; op dinsdag 21 november vertoont Filmclub Schijndel de spraakmakende film Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan.

Deze film vertelt het fascinerende, waargebeurde, verhaal van de raadselachtige man, J.R. Oppenheimer (Cillian Murphy), die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. Onder grote druk, om Nazi-Duitsland voor te zijn, moet hij een atoombom ontwikkelen. Met het angstaanjagende risico dat de hele wereld wordt vernietigd. “Nu word ik de Dood, vernietiger van werelden” mompelt hij na zijn succesvolle proef met de atoombom. Niet lang daarna schrikt de wereld op door de bombardementen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki. Een film die een blijvende indruk achterlaat, mede dank zij het magistrale camerawerk en de geweldige acteerprestaties.

De film is te zien in de Podiumzaal van ’t Spectrum, aanvang 20.30 uur. Reserveren kan alleen online via www.schijndelfilm.nl. Voor leden €6,50 , niet-leden betalen €8,50.

Film details

Datum - 21 november
Locatie - Podiumzaal ‘t Spectrum
Aanvang - 20:30 uur
Speelduur - 180 minuten
Pauze - Neen
Tickets - www.schijndelfilm.nl
Regisseur - Christopher Nolan
Acteurs - Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek
Land - Verenigd Koninkrijk, VS
Jaar - 2023
Genre - Thriller, drama, biografisch
Toegang leden - 6,5 euro
Toegang niet leden - 8,5 euro
Kijkwijzer - 12 jaar en ouder


Locatie