Afbeelding
Foto:

Ukkepuk-concert met Bosch Blazers Ensemble

zaterdag 28 januari 2023 11:30

SCHIJNDEL | Niet een, maar twee Ukkepuk concerten. Speciaal voor 0-5 jarigen zal er weer een Ukkepuk-concert gehouden worden op zaterdag 28 januari. Dit keer met het Bosch Blazers Ensemble.

Kan ik naar een live concert met mijn jonge kinderen van 1 en 3,5 jaar? Ze kunnen niet zo goed stil zitten, maar ze houden wel van muziek. Ik twijfel een beetje of het wel iets is voor ons gezin.  Een vraag die het bestuur van Stichting Ukkepuk-concerten regelmatig krijgt. Het antwoord of een Ukkepukconcert geschikt is voor de allerkleinsten is een volmondig ‘ja’. Stilzitten kunnen ze natuurlijk nog niet lang. Daarnaast zijn baby’s, dreumesen, peuters en kleuters nieuwsgierig. Ze willen alles ontdekken en samen met papa of mama, meedoen. En dat komt heel goed uit, want dat mag in een Ukkepuk-concert. Stichting Ukkepuk concerten organiseert al sinds 2012 concerten en brengt jonge kinderen in contact met live muziek in verschillende stijlen en bezettingen. 

Zaterdagochtend 28 januari 2023 om 10.00 uur en om 11.30 uur zijn er concerten voor de allerkleinsten in het Gasthuis, Lidwinahof 70 in Schijndel. Het Bosch Blazers Ensemble (12 musici op dwarsfluit, klarinet, hobo, trompet, hoorn, fagot en contrabas) speelt 8 dansen van Lyadov. Clown Pidoe en Margré nemen de kinderen mee via verbindende liedjes, materiaal (muisjes, sjaaltjes, schudflesjes) en spel. De kinderen worden zo stapje voor stapje nieuwsgierig en komen los. Na afloop van het concert is er ook de ruimte om de instrumenten van dichtbij te bekijken. Tickets zijn te boeken via de website www.ukkepuk-concerten.com Er is per concert plaats voor maximaal 30 kinderen.

Ukkepuk concert 31 maart 2019

Locatie