Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Jubileumexpositie ‘Kunst in De Vink’

zaterdag 17 september 2022 15:00 tot 17:00

SCHIJNDEL | Eindelijk kan de jubileumexpositie “40 x Kunst in De Vink” gaan plaatsvinden. Tweemaal strooide de corona roet in het eten van de organisatie. Maar nu kan op 17 en 18 september dan eindelijk een feestelijke veertigste editie van deze befaamde tentoonstelling van Schijndelse amateurkunstenaars gaan plaatsvinden. Deze staat gepland in het weekend van 17 en 18 september.

Er mag met recht een feestje worden gevierd want “Kunst In De Vink is uniek in zijn soort, zeker hier in de regio. En dat niet alleen vanwege de lange voorgeschiedenis maar zeker ook door de opzet die de expositie drukbezocht en veelbekeken heeft gemaakt.

De expositie in De Vink geeft aan hoe kunst leeft in Schijndel en dat geldt nog steeds ook al is Schijndel inmiddels opgegaan in Meierijstad. Je vindt het terug in de bekende beeldenroute, in museum Jan Heestershuis en bij de tentoonstellingen van de KEG in ‘t Spectrum en tal van andere plekken. Niet in het minst op zolderkamers, in huiskamers en schuurtjes, kortom op allerlei plekken die ruimte bieden aan de creatieve Schijndelaar. De jaarlijkse tentoonstelling in sociaal cultureel centrum De Vink heeft daar sinds in de afgelopen decennia een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Het Begin
Creatieve en kunstzinnige inwoners van Schijndel kregen in 1981 voor het eerst de kans hun werk te presenteren in sociaal cultureel centrum De Vink en zij maken daar sindsdien gretig gebruik van.

Dit jaar is, op 17 en 18 september, de 40e editie van dit succesvolle evenement voor lokale kunstenaars, een kunstzinnige happening die in de regio zijn weerga niet kent. In de beginperiode was de expositie een gezamenlijk evenement van schilders/tekenaars, Creatief Alico, leden van de Fotoclub en van Arcadia. Later gingen deze laatste drie deelnemende groepen hun eigen weg om zich beter en op geheel eigen wijze aan het publiek te kunnen presenteren. De wieg van deze drie nog altijd florerende exposities stond dus in De Vink

Ook in het jubileumjaar kan weer elke Schijndelaar van zestien jaar of ouder meedoen, of het nu gaat om een gerijpt talent of om iemand die de eerste schreden zet op het pad van de kunst. De enige beperking is dat er werk wordt ingestuurd dat min of meer past binnen de traditionele onderdelen van de beeldende kunst zoals schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden en keramiek.

Wie mee wil doen aan deze tentoonstelling, kan zich tot 24 april opgeven bij: G. Buenen, Rossinistraat 63; bij B. Eijkemans, Lijsterbeslaan 11; of bij B. Hommerson, Deken Baekersstraat 57. Werd bij eerdere edities gevraagd om nieuw, niet eerder getoond werk, nu mag ook een ouder werk, dat de deelnemer na aan het hart ligt, worden ingezonden. Inschrijven kan tot1 mei 2022. Deelname is gratis

Locatie