Een van de prachtig onderhouden tuinen.
Een van de prachtig onderhouden tuinen. Foto:

Open Tuinendag Groei&Bloei afdeling Meierijstad

zondag 21 augustus 2022 11:00 tot 17:00

MEIERIJSTAD | Voor tuinliefhebbers organiseert Groei&Bloei afdeling Meierijstad op zondag 21 augustus 2022 een Open Tuinendag. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn 5 particuliere tuinen gratis te bezichtigen. 

Op de website van onze afdeling(www.meierijstad.groei.nl) is onder ‘activiteiten’ een fiets- en autoroute te vinden. Laat je inspireren en ga op tuinbezoek op 21 augustus bij de volgende tuinen:

Tuin Rozannie’s Hof
Goordonksedijk 10
5464 TE Mariaheide gem. Meierijstad

Rondom een gerenoveerde boerderij uit 1880 bevinden zich op 3000 m2 een romantische formele tuin, een strakke vijvertuin en de grassen vaste planten tuin die een eyecatcher is door een wervelwind van kleuren in mooie combinaties. De passie voor tuinieren wordt weerspiegeld in alle drie de tuinen. 

Bomentuin Doornhoek
Doornhoek 3
5465 RC Zijtaart gem. Meierijstad

Bomentuin Doornhoek is een tuin met veel bijzondere bomen. Toch zijn het niet alleen bomen en heesters die aandacht krijgen, ook voor een mooie oeverbegroeiing is gezorgd. 

Dahliatuin De Pompon 
Berhard van Damstraat
Eerde gem. Meierijstad

De dahliavereniging is een actieve vereniging met een mooie verenigingstuin waar met veel liefde de dahlia’s tot bloei worden gebracht. Elke woensdagavond komen de leden bij elkaar om in de tuin te werken.

Tuin De Hoefgaarde
Wijbosscheweg 118
5482 ED Wijbosch gem. Meierijstad

Er is voldoende parkeergelegenheid op het dorpsplein voor de kerk. Twee foto’s van deze tuin staan in de Groei&Bloei agenda van 2022 en 2023. In totaal zijn er vier vijvers in het ontwerp opgenomen. Een aantal oude bomen geven de tuin hoogte. De voortuin is in 2022 geheel vernieuwd.

Tuin Geelderseberg
Geelderseweg 4
5283 VN Boxtel

Deze tuin is in de loop van de jaren tot bijna volwassenheid gekomen. Met als bedoeling dat de tuin het karakter blijft behouden van een boerentuin, die past bij de boerderij. Met daarin verweven passende ornamenten, waterpomp met put en zitjes. 

Locatie