Afbeelding
Foto:

Maarten Luijk – the Storyteller

woensdag 17 augustus 13:00 - 17:00

SCHIJNDEL | In de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis is nu een tentoonstelling te zien met beelden van Maarten Luijk (1957, Oss). Luijk noemt zichzelf naast kunstenaar ook storyteller. In zijn beelden vangt hij fragmenten van bijzondere mythes, waarin vaak de relatie tussen de mens en natuur het onderwerp is. Het achterliggende verhaal geeft een extra dimensie aan de beelden. Zoals het verhaal van de twee raven van Odin. De beelden zijn t/m 21 augustus Beeldentuin Museum Jan Heestershuis

Luijk toont met zijn werk een groot respect voor alles wat met de natuur te maken heeft en wat de natuur en zijn bewoners te bieden heeft aan mystiek, verhalen en vertelsels.

De natuur en haar wezens zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dieren met mystiek zoals de raaf, de ijsbeer of de uil komen vaak terug in zijn beelden. Zondag 10 juli is de kunstenaar zelf aanwezig om zijn verhalen te vertellen. Kijk voor meer info en openingstijden op https://www.kunstcollectiemeierijstad.nl/

Locatie