Eén van de evenementen die altijd veel bekijks trok was de zeskamp. Archiefbeeld De Beemd Aktief.
Eén van de evenementen die altijd veel bekijks trok was de zeskamp. Archiefbeeld De Beemd Aktief. Foto:

Jubileum in de Beemd wordt groot feest

zondag 3 juli 2022 13:00 t/m 19:00

SCHIJNDEL | In 1971 werd er begonnen met de bouw van de wijk de Beemd. Nadat de eerste huizen gereed waren werden door wijkbewoners plannen gemaakt om dingen te organiseren voor de bewoners. Nu vijftig jaar later zit de in de jaren tachtig officieel opgerichte vereniging ‘De Beemd Aktief’ nog vol energie en wordt er op 3 juli een groots jubileumfeest gehouden ter ere van het vijftigjarige bestaan van de wijk.

“Ons eerste kantoor was een caravan, bij ons voor de deur,” vertelt Anny Wouters die vanaf begin af aan betrokken is geweest bij de wijk. Samen met de wijkbewoners werd er direct veel ondernomen. Denk hierbij aan de onder andere de aanleg van een speeltuintje, Sinterklaasvieringen met huisbezoek en de kerstboomverbranding.

Voetbalwedstrijd
Chris den Ouden herinnert zich: “Het organiseren van evenementen begon toen de wijk vijf jaar bestond. Op het open veld met vier marktkramen met bars. Dat weekend waren er vijfentwintig vaten bier doorheen gegaan. Iedereen bracht hun eigen stoelen en tafels mee om te kijken naar de voetbalwedstrijd ‘De artiesten’ tegen de voetbalclub de Beemd Aktief. Maar ook de zeskampen waren altijd een groot succes. Op het hoogtepunt deden er zo’n zestien ploegen en maar liefst 140 kinderen aan mee.”

Zeskamp
In de laatste tien jaar heeft het vooral gedraaid om de kaartavonden, de jeu-de-boules club, Palmpasentakken, maar ook om spooktochten die ze samen met de wijkraden Plein en Hoevenbraak/Hulzenbraak organiseerden. Dat de wijk een goede band heeft blijkt wel uit de verschillende activiteiten waarvan de voorbereiding op school al begint. Zo worden de Palmpasentakken in de klassen door leerlingen van groep drie en vier versierd, waarna ze aan de bewoners van het Mgr. Bekkershuis aangeboden worden.

Vrijwilligers
De wijkraad merkt helaas ook dat het steeds moeilijker is om vrijwilligers te vinden voor alle activiteiten, ze worden allemaal ouder of hebben er geen zin meer in. Het bestuur hoopt dat dit in de toekomst toch weer beter wordt zodat ze toch alle activiteiten kunnen blijven organiseren, vrijwilligers kunnen zich altijd aanmelden via de website www.debeemdaktief.nl.

Wijkfeest voor iedereen
De wijkvereniging wil het vijftigjarige bestaan natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Want dankzij de inzet die de wijkbewoners toentertijd hebben getoond is er nu nog steeds een wijkvereniging die een feest kan organiseren. Op het veld naast EBC Icarus zal een groot feest losbarsten. Met een ballonnenclown en springkussen voor de jeugd. De Schijndelse rock & roll band Pokey and the Headlights zal voor de muziek zorgen. Het feest vindt plaats op 3 juli van 13.00 tot 19.00 uur en de entree is gratis en toegankelijk voor iedereen. Kijk voor de laatste info op www.debeemdaktief.nl.

Locatie