Een eerdere editie van de Schijndelse Avondvierdaagse.
Een eerdere editie van de Schijndelse Avondvierdaagse. Foto: Bas Ulehake

Schijndelse Avondvierdaagse

dinsdag 31 mei 2022 17:30 t/m vrijdag 3 juni 19:00

SCHIJNDEL | Van 31 mei tot en met 3 juni kan iedereen weer deelnemen aan de Schijndelse Avondvierdaagse. De organisatie heeft weer diverse wandelroutes van vijf, tien en vijftien kilometer uitgezet.

“Na twee jaar afwezigheid, zijn we weer terug: De Schijndelse Avondvierdaagse. En we hebben meteen iets te vieren. Het is namelijk voor de 10e keer dat we deze organiseren. De voorbereidingen zijn in volle gang om er een
speciale jubileum editie van te maken,” laat de organisatie weten.

Er kunnen afstanden gelopen worden van 5, 10 of 15 kilometer en er is ook een speciale ‘rolstoelroute’ van 5 km. De 5 en 10 kilometer kunnen starten van 17.30 tot 19.00 uur en de 15 kilometer van 17.30 tot 18.30 uur. De startplaats en finish is bij ’t Spectrum.

Op vrijdag 3 juni zal de Avondvierdaagse afgesloten worden met een intocht. Vanaf ca. 20.15 uur
vertrekken de wandelaars dan vanaf het Jansenpark om vanaf daar hun laatste kilometer af te leggen naar ’t Spectrum.

Vrijdag 15 april start de voorinschrijving. Tijdens winkelopeningstijden kan er tot en met zaterdag
28 mei ingeschreven worden bij TabAktief Jan van Roessel, Hoofdstraat 95, Schijndel. Inschrijfgeld voor vier dagen is bij voorinschrijving € 4,-. Ook begeleiders (bijvoorbeeld ouders van kinderen) dienen zich in te schrijven en het inschrijfgeld te voldoen.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe website voor de Avondvierdaagse. Je kunt alvast een kijkje nemen op www.avondvierdaagseschijndel.nl. “We hopen eind april de volledig nieuwe website te kunnen presenteren. De Avondvierdaagse is trouwens ook op facebook te vinden onder ‘Avondvierdaagse Schijndel‘,” aldus de organisatie.

“Als we uitgaan van eerdere edities, zullen dit jaar weer ongeveer 1400 mensen mee gaan lopen. Veel kinderen, maar ook ouders, opa’s en oma’s, buurtverenigingen maar ook mensen die trainden voor de Nijmeegse Vierdaagse. Het inschrijfgeld  van 4 euro voor vier dagen, houden we zo laag mogelijk, zodat dit voor de meeste mensen geen belemmering hoeft te zijn. Vanaf het eerste jaar dat wij de Avondvierdaagse organiseren, proberen wij extra elementen aan het evenement toe te voegen, zodat het vooral voor de kinderen extra leuk is. Zo is er elke dag muziek, is er een lekkere versnapering of verfrissing onderweg en op de laatste dag is er een intocht met aansluitend feest bij ’t Spectrum. Om dit te kunnen doen zijn wij ook afhankelijk van sponsoren. Mocht u interesse hebben om de Avondvierdaagse financieel of in natura te ondersteunen, neem dan contact op met Karli Vorstenbosch karlivorstenbosch@outlook.com. Hij kan u verder informeren over de mogelijkheden,” besluit de organisatie.

Locatie

  • SCC 't Spectrum

    Steeg 9
    5482WN Schijndel