Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Lezing Herman Tibosch in Napoleonskerkje

maandag 28 november 2022 20:00

SCHIJNDEL | Lezing “Kunst dichterbij” Onder deze titel gaat Herman Tibosch vertellen over kunsteducatie en het bereiken en inspireren van nieuw museumpubliek. Zijn betoog over deze zeer actuele thema’s zal hij staven met voorbeelden uit zijn jarenlange ervaringen in het Kröller-Müller Museum en nu in het Jan Cunen Museum en toelichten aan de hand van foto’s en filmpjes. Eveneens zullen ook zijn ervaringen met innovatieve en experimentele exposities aan bod komen.

Herman Tibosch is een zoon van Joost Tibosch en een kleinzoon van en vernoemd naar Herman Tibosch (1901-1963), die ruim dertig jaar lang hoofd van de Aloysius-jongensschool op de Boschweg in Schijndel was. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de St. Vincentiusvereniging, voorzitter van voetbalclub Avanti, koordirigent en schrijver van toneelrevue’s. Hij stond immer klaar voor iedereen met vragen. 

Net als zijn opa en zijn vader begon Herman Tibosch (1972) zijn carrière in het onderwijs. Daarna was hij zestien jaar hoofd educatie & interactie in het Kröller-Müller Museum. Hij kon daar dagelijks werken met en genieten van de grote museumcollectie met onder andere werken van Vincent van Gogh.

Sinds enige jaren is hij directeur van het Jan Cunen Museum in Oss. Zijn ervaringen in het Kröller-Müller Museum vormen de basis voor de huidige koers van dat museum, met het accent op samenwerking, experiment, innovatie en een avontuurlijke hoofdrol voor de lokale geschiedenis.

De avond vangt aan op maandag 28 november om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 in het Napoleonskerkje Hoofdstraat 150 Schijndel. U kunt zich aanmelden op de website www.vriendenjanheesters.nl. Ook kunt u zich mondeling of telefonisch aanmelden in Museum Jan Heestershuis, dinsdag t/m zondag 13:00 – 17:00 tel nr. 0735492276 Voor Vrienden van de stichting is de lezing gratis, andere belangstellenden zijn eveneens hartelijk welkom, zij betalen 7 euro.

Locatie