Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Beholders - Candy, a Skater’s Mind

vrijdag 7 oktober 2022 20:00

SCHIJNDEL | Laat je inspireren, verrassen, confronteren en verwonderen tijdens Beholders; een vijfdaags documentairefestival op diverse locaties in de kernen van Meierijstad.
De Olympische strijd van skateboarder Candy Jacobs

Candy: A Skater’s Mind geeft een indringende kijk in de wereld van Candy Jacobs: Europa’s beste vrouwelijke skateboarder, die ondanks haar onzekerheden en kapotte knieën op weg is haar Olympische droom te verwezenlijken.

Skaten is Candy’s leven. Alleen op het skateboard kan zij zichzelf zijn. Dan beleeft ze haar ‘rush’. Een mentale staat waarin ze optimaal gelukkig is en helemaal één is met zichzelf. Ze is verslaafd aan skateboarden, maar dat heeft een destructieve keerzijde. Want wat gebeurt er met Candy als ze niet kan skaten vanwege een zware knieblessure? En hoe overleeft ze zichzelf als in Tokyo het noodlot toeslaat?

Duur: 61 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Ruud Lenssen
Jaar: 2022


Locatie