Afbeelding
Foto:

Film “Encore”

dinsdag 4 oktober 2022 20:30

SCHIJNDEL | De Filmclub vertoont filmhuisfilms op verschillende locaties in Schijndel. 4 oktober is de film “Encore” te zien in ‘t Spectrum. Om 20.30 uur zal de film starten. 

Film omschrijving

Voor zijn nieuwe film duikt Cédric Klapisch* in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs. De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen? Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera. Daarnaast verzekerde Klapisch zich voor Encore van de samenwerking met choreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap.

Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera. Daarnaast verzekerde Klapisch zich voor ENCORE van de samenwerking met choreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap.

* Van deze regisseur vertoonde we Retour en Bourgogne bij Open Doek 2018 op de Schaapskooi.


Bijschrift - Credit

Filmdetails

Datum - 04 oktober
Locatie - Podiumzaal ‘t Spectrum
Aanvang - 20:30 uur
Speelduur - 117 minuten
Pauze - Neen
Tickets - https://schijndelfilm.nl/podiumzaal-t-spectrum/encore
Regisseur - Cédric Klapisch
Acteurs - Pio Marmaï, François Civil
Land - Frankrijk
Jaar - 2022
Genre - Drama
Toegang leden - 0,5 euro
Toegang niet leden - 8,5 euro


Locatie