• Alles
 • (1)
  Zakelijk
 • (24)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (2)
  Theater

Zomerexpositie in de tuin van Museum Jan Heestershuis

woensdag 14 juli 13:00 t/m dinsdag 21 september 17:00 uur

Museum Jan Heestershuis

SCHIJNDEL | Sinds het museum op 5 juni weer bezoekers mochten ontvangen, moesten zij plotsklaps ook op zoek naar invulling voor de beeldentuin. En Beeldhouwcollectief Het Ar(t)senaal zocht een expositiemogelijkheid. Een en een is twee: gezamenlijk presenteren het museum en beeldhouwerscollectief nu deze Zomerexpositie in de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis. Van 14 juli tot en met 21 september 2021 is Beeldhouwcollectief Het Ar(t)senaal te zien in de beeldentuin.

Het Ar(t)senaal is een groep enthousiaste mannen en vrouwen uit Sint-Oedenrode, die iedere dinsdag bezig is met het creëren van beelden en andere kunstuitingen. Het aantal deelnemers is op dit moment zeven. De exposanten waarvan beelden in deze tentoonstelling staan zijn Lia Bekkers, Hans Hoppenbrouwers, Hanny Dijkers, Eltjo Enter, Bert Habraken en Jeanne Wijnakker.

Het Ar(t)senaal is opgericht in 2006. De huidige locatie waar wordt gewerkt is Schijndelseweg, Sint-Oedenrode, voorheen Klompenmakerij Van der Laar. In het verleden heeft het collectief al verschillende exposities gehouden. De kunstenaars werken met verschillende creatieve materialen, zoals steen en klei. Iedere deelnemer maakt naar eigen talent en inzicht objecten. Uit cursussen en workshops opgedane kennis en ervaring wordt met elkaar gedeeld. Zo ondersteunen de kunstenaars elkaar bij het maakproces. Het beeldhouwen gebeurt veelal handmatig. En vanzelfsprekend vormen ontspanning en met elkaar samen werken een belangrijk onderdeel van de activiteiten. 

Algemene informatie

Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17, Schijndel, 073-5492276 www.museumjanheestershuis.nl. Openingstijden: di. t/m zo. 13.00 tot 17.00u.Museum Jan Heestershuis
deel deze activiteit