• Alles
 • (1)
  Zakelijk
 • (24)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (2)
  Theater

Tentoonstelling KEG “Van Diemensland”

vrijdag 23 juli 15:00 t/m zaterdag 28 augustus 23:59 uur

KEG

De expositie laat het werk zien van de Tasmaanse kunstenaar Kathy Woodroffe en het Eindhovense kunstenaarsechtpaar Mariëlle van den Bergh en Mels Dees. De KEG EXPO bevindt zich in cc. ’t Spectrum in Schijndel. De expositie is te zien tot en met 28 augustus.

Van Diemensland was de eerste naam voor het Australische eiland Tasmanië nadat Abel Tasman het in 1642 ontdekte. Het heeft een unieke wildernis met oeroude regenwouden en een uitzonderlijke fauna. Maar ook een roerige geschiedenis waarbij de oorspronkelijke inwoners en hun cultuur ten onder ging door toedoen van de Britse overheersers. 

De expositie Van Diemensland neemt ons mee naar dit werelddeel “down under”. Vanuit de Tasmaanse “roots “ van Kathy Woodroffe maar ook vanuit de impressies van Mariëlle van den Bergh en Mels Dees die als “artists in residence” in Tasmanië werkzaam waren. Naast de natuur en de cultuur van dit Australische eiland wordt ook de bijzondere band met Nederland verbeeld.  Elke kunstenaar benadert het thema vanuit haar/zijn specifieke invalshoek waardoor de tentoonstelling een bijzondere kijk op dit bijzondere eiland laat zien.

Van Diemensland is te zien in de KEG EXPO in cc. ’t Spectrum in Schijndel Steeg 9

Vanaf maandag t/m zondag van 8.00- 17.00 uur<p>KEG</p>
KEG
<p>KEG</p>
deel deze activiteit

Locatie

't Spectrum
schijndel
Steeg 9
5482WN


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.