• Alles
 • (3)
  Natuur
 • (2)
  Sport
 • (49)
  Evenement
 • (3)
  Film
 • (6)
  Muziek
 • (15)
  Theater

Spectrum Film - De Slag om de Schelde

donderdag 14 oktober 20:00 t/m dinsdag 12 oktober 22:15 uur

Bas Ulehake

SCHIJNDEL | Regelmatig worden er in de podiumzaal van ‘t Spectrum films vertoond. Op 14 oktober zal om 20.00 uur de film “De slag om de Schelde” te zien zijn. 

Filmbeschrijving

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Coronamaatregelen

Vanaf 25 september 2021 ‘is t Spectrum wettelijk verplicht om aan iedere gast van13 jaar of ouder een “coronatoegangsbewijs” te vragen. Hiervoor zijn geldig: een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs (max 24u oud) (geen zelftest!) of herstelbewijs inclusief een geldig identiteitsbewijs.

Ondanks dat er gecheckt moet worden op coronatoegangsbewijzen ‘t Spectrum blij u te mogen ontvangen. Het advies is om wat eerder aanwezig te zijn, omdat de controle extra tijd in beslag zal nemen. ‘t Spectrum dankt u alvast hartelijk voor uw medewerking. 

Reserveren

U kunt via deze link reserveren voor deze film: https://www.ticketview.nl/shop/spectrumschijndel?eventID=2451

Entree voor deze film is €9,-


deel deze activiteit

Locatie

SCC 't Spectrum
Schijndel
Steeg 9
5482WN


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.