• Alles
  • (38)
    Evenement
  • (4)
    Muziek
  • (11)
    Theater

Schijndelse Klompendag

zondag 24 oktober 11:00 t/m 17:00 uur

Bas Ulehake

SCHIJNDEL | Op zondag 24 oktober organiseert Wim van Uden, schrijver van het boek ‘Op klompen naar school’ in samenwerking met Hennie van Kaathoven, de laatste klompenmaker van Schijndel, de Schijndelse klompendag. De belangrijkste activiteiten zijn de presentatie van het boek ‘Op klompen naar school’, rondleidingen door de klompenfabriek van Hennie van Kaathoven en een doorlopende demonstratie klompen maken met de hand door Carel Jeuken, klompenmaker in hart en nieren. 

Naast deze activiteiten die op zich al de moeite waard zijn om naar de Korteweg te komen, zijn er nog veel leuke activiteiten, zoals klompenkegelen, bollen zagen, raden hoeveel klompen een boom oplevert, verkoop van draag en souvenir-klompen en voor de jeugd het zelf verven van klompen en diverse klompenspelletjes.

De Schijndelse Klompendag begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Om 11.30 uur en om 14.00 uur presenteert Wim van Uden zijn boek ‘Op klompen naar school’ over verleden, heden en toekomst van de klompenmakerij in de Meierij in het algemeen en Schijndel in het bijzonder. Locatie: Korteweg 5 in Schijndel. De entree is gratis en omdat het buiten is, is een corona-check niet nodig. Kom kennismaken met een belangrijk stuk cultureel erfgoed van Schijndel en omstreken!
deel deze activiteit

Locatie

Klompenmakerij van Kaathoven
Schijndel
Korteweg 7
5481VD


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.