• Alles
  • (38)
    Evenement
  • (4)
    Muziek
  • (11)
    Theater

Peuteruurtje in de bibliotheek

woensdag 27 oktober 10:00 t/m 11:00 uur

Bas Ulehake

Kom naar het peuteruurtje en beleef een Boek!

Een leuke, leerzame en actieve activiteit die de taalontwikkeling bevordert, maar die vooral genieten is voor kind en ouder!

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Speciaal voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar is er in de Bibliotheek het gratis Peuteruurtje. Samen met je peuter kom je naar de Bibliotheek, waar jullie genieten van een prachtig prentenboek en leuke activiteiten. Je zult zien dat voorlezen niet alleen gezellig en leuk is, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen, krijgen zo een grotere woordenschat.

Programma peuteruurtje

Ieder peuteruurtje start met muziek, zodat iedereen in de sfeer van het boek komt. Daarna wordt er voorgelezen uit een prachtig prentenboek. Bij het peuteruurtje staat telkens één prentenboek met bijbehorend thema centraal.

Om de taalontwikkeling te stimuleren wordt gesproken over moeilijke woorden uit het boek en worden voorbeelden getoond. Dan is het tijd om het boek te beleven. Dit wordt gedaan met leuke speelactiviteiten, zoals knutselen, het naspelen van het verhaal, dansen en nog veel meer. Het peuteruur wordt afgesloten met een stukje fruit en een mooi gedicht en natuurlijk het slotlied.

Stempelkaart

Alle peuters krijgen een stempelkaart waarmee ze sparen voor een vingerpoppetje, dat past bij de voorgelezen verhalen. Zo komt ook thuis het boek tot leven.

Spelenderwijs genieten van boeken en taal

Ieder peuteruurtje heeft een vast ritme, waardoor het voor kinderen al snel vertrouwd voelt. Hierdoor kunnen ze zelf makkelijk actief mee doen met de activiteiten. Ze ontmoeten leeftijdsgenootjes en leren spelenderwijs te genieten van boeken en taal. Kinderen die al op jonge leeftijd in de Bibliotheek komen, zullen ook later zelf makkelijk de weg naar de Bibliotheek en de mooiste verhalen weten te vinden. Jong geleerd is oud gedaan.

Het peuteruurtje is gratis te bezoeken voor leden en niet-leden.
deel deze activiteit

Locatie

RAADhuis
Schijndel
Markt 20
5482 NE