• Alles
 • (3)
  Sport
 • (17)
  Evenement
 • (14)
  Film
 • (5)
  Muziek
 • (17)
  Theater

Nieuwe expositie KEG met schilderijen van Imke Plattel

zondag 12 september 16:00 t/m zaterdag 16 oktober 23:59 uur

Zondag 12 september om 16.00 wordt in de KEG EXPO een tentoonstelling geopend met schilderijen van Imke Plattel. De expositie is te bezoeken tot en met 16 oktober tijdens de openingsuren van cc. ’t Spectrum van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. 

Imke haar werk is een mysterie van licht, tijd en ruimte. Licht dat de vorm in zich draagt en een abstract gegeven is geworden. Na haar studie werkte Imke mee aan de opgravingen in Pompeï en raakte daar gefascineerd door het licht. 

“Die lichtvlek schuift heel traag over de wand en die raakt allerlei reliëfs en details aan. Op een gegeven moment verdwijnt de vlek in een open donker vlak, een open donkere ruimte. Dat element, het verschijnen en verdwijnen, het effect van die tijdspanne die nodig is om dat zichtbaar te maken. Deze ervaring is een diepe leidraad in mijn werk.” 

Terug in Nederland kreeg haar werk een nieuwe gelaagdheid, een gelaagdheid die ze ook in de levende natuur herkende en ontdekte tijdens de reizen die ze maakte naar Australië, Amerika en India. De sporen uit het verleden en de vormende kracht van deze levende natuur vormen voor haar een nieuwe realiteit. 

Voor meer info www.kegschijndel.nl 


deel deze activiteit

Locatie

SCC 't Spectrum
Schijndel
Steeg 9
5482WN


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.