• Alles
  • (38)
    Evenement
  • (4)
    Muziek
  • (11)
    Theater

KEG viert 40 jarig jubileum

zondag 24 oktober 13:45 uur

Inmiddels meer dan 40 jaar bestaat dé KEG. Ooit opgericht als de Kulturele Evenementen Groepen Schijndel in 1980 ; de tijd dat het modern was om Cultuur met een K te schrijven. De vrijwilligersorganisatie met verschillende werkgroepen timmerde en timmert nog steeds flink aan de weg. Waren het in de beginjaren disciplines zoals theater voor volwassenen en kinderen, orgelconcerten , beeldende Kunst , literair café, evenementen in de openbare ruimte, tijdschrift TEKEN en bestond de KEG uit een groot aantal leden, na de harmonisering van het cultuurbeleid Meierijstad is alleen de beeldende kunst tentoonstellingsgroep overgebleven.

De doelstelling om hedendaagse kunst voor een groot publiek toegankelijk te maken wordt nog steeds vol enthousiasme nagestreefd. Met gemiddeld 7 tentoonstellingen per jaar in de KEG EXPO , met kunst uit binnen én buitenland, heeft de KEG al jaren een gevestigde naam binnen de kunstwereld. Menige bezoeker liet zich verrassen door exposities met installaties, films, performances en uiteraard 2 en 3 dimensionale kunst. Vele kunstenaars vonden hun springplank door in de KEG EXPO hun werk ten toon te stellen. Door alle warme contacten opgebouwd binnen de kunstwereld waren en zijn ook internationaal bekende kunstenaars bereid om te komen exposeren bij de KEG. En dat mag na 40 jaar gevierd worden met een bijzondere expositie en een feestelijke opening van “Daar waar de zee het land kust”.

Op zondag 24 oktober wordt deze jubileumtentoonstelling met het werk van 26 beeldend kunstenaars en 24 dichters , geopend door Menno Rozendaal wethouder cultuur Meierijstad. 

Tijdens de gala opening, begeleidt door de bekende Tilburger Pieter Bon, zal een vijftal dichters een voordracht verzorgen met muziek van Frans van der Meer en Leon van Egmond. Daarnaast wordt een film vertoond van cineaste Anne Marie van den Thillart. De inleiding op de jubileumtentoonstelling wordt verzorgd door filosoof Charles Vergeer uit Eindhoven.

Vanaf 13.00 uur bent u welkom, met een geldige QR code, in cc. ‘t Spectrum 

Het feestprogramma begint om 13.45 uur.

De tentoonstelling is te zien van 24 oktober tot en met 21 januari tijdens de openingsuren van cc. ’t Spectrum in de KEG EXPO Steeg 9 te Schijndel.
deel deze activiteit

Locatie

SCC 't Spectrum
Schijndel
Steeg 9
5482WN


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.