• Alles
  • (38)
    Evenement
  • (4)
    Muziek
  • (11)
    Theater

Herfstwandeling Vlagheideberg - natuurlijk

zondag 24 oktober 13:00 t/m 14:00 uur

Bas Ulehake

EERDE | Op zondagmiddag 24 oktober 2021 organiseert de Stichting Natuurwerkgroep De Eerdse Bergen een herfstwandeling over Vlagheideberg. 

Tijdens de wandeling wordt de Vlagheideberg van alle kanten bekeken. “Vlagheideberg-Natuurlijk” omdat die zich als een natuurparel ontwikkelt. In de herfst gaat de natuur rusten. Maar de Vlagheideberg is nooit saai. De hoogte, de glooiing de weidsheid, uitzicht, de zon, de schaduw, de stilte en de vegetatie geven bezoekers een unieke beleving. Deze berg verheft mensen geeft ze een gezond gevoel. 

Op de Vlagheideberg zie je in struweel vegetatie vogels die voedsel zoeken en overwinteren. Vanaf de top zie je trekvogels voorbij komen voor wie de Vlagheideberg een belangrijke wegwijzer is. Door de rust, de hoogte en de oppervlakte is de Vlagheideberg een veilige haven. Daarom is de berg al jarenlang een vogeltelpunt en wordt er tijdens de wandeling ook informatie over vogeltellen gegeven. 

Begrazing door schapen en rundvee is belangrijk voor de ontwikkeling van de vegetatie en insecten. Op de Vlagheideberg komen natuur en landschap op een overweldigende manier samen. Hier genieten natuur en mens. Doe mee en laat je verassen met een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Een boeiende en gezonde middag voor jong en oud. 

Het is een individuele wandeling met info posten onderweg. Je kunt tussen 13.00 en 14.00 uur starten vanaf de Berghut in de Natuurtuin, Schoolhuisweg 38 Eerde. Doe wel stevige schoenen aan. 

Kom je met de fiets of met de auto, dan graag parkeren op Antoniusplein in Eerde. Na afloop van de wandeling is er koffie en thee bij de Berghut. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
deel deze activiteit

Locatie

Natuurtuin Eerdse Bergen
0,Veghel
Schoolhuisweg 38
5466PG


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.