• Alles
  • (38)
    Evenement
  • (4)
    Muziek
  • (11)
    Theater

Gimmese Stallekesroute

zaterdag 11 december 0:01 t/m donderdag 6 januari 23:59 uur

Foto: Eigen foto

GEMONDE | Na een succesvol en verrassend eerste jaar maken initiatiefnemers Josien den Otter en Linda van Boeckel bekend ook dit jaar weer de Gimmese Stallekesroute te organiseren. Van 11 december tot en met 6 januari mogen Gemondenaren hun kerststal in de voortuin zetten, zodat er weer volop genoten kan worden van prachtige taferelen tijdens een wandeling of fietstocht door Gemonde.

Josien den Otter: “Na lovende feedback via een uitgestuurde enquête aan wandelaars en stalhouders én zichtbaar plezier gedurende de 2020 editie, wisten we het al: we gaan er in 2021 gewoon weer voor! Omdat Linda en ik het heel belangrijk vinden om goed in contact te zijn met ‘het dorp’, nemen wij alle ideeën ter harte en bekijken we momenteel hoe we hier vorm aan kunnen geven.” Zo zal de Gimmese Stallekesroute dit jaar ook enkele routes uitzetten. “What’s in a name? Een stalletjesroute hoort daadwerkelijk routes te hebben; een houvast voor wandelaars die wellicht minder bekend zijn in Gemonde óf zeker willen weten dat ze écht alle kerststallen gezien hebben”, aldus Linda van Boeckel.

Plattegrond

De digitale plattegrond via Google Maps zal er ook dit jaar zijn, evenals het gebruik van een QR-code. Josien: “Onze digitale aanpak van vorig jaar was gekozen vanuit kostenoogpunt en het feit dat de code zijn opmars had gemaakt vanwege de Corona pandemie. ‘Iedereen’ kon er ineens mee werken en dat bleek ook, de code is veelvuldig gescand. Dit jaar willen we ook een papieren plattegrond uitbrengen, waar enkel de diverse routes op getoond worden.” Op deze plattegrond staan wandelroutes voor jong en oud, maar ook een fiets-/autoroute voor het grote buitengebied dat Gemonde rijk is. Linda: “Na een zorgvuldige analyse hebben we goed inzichtelijk welke straten geschikt zijn voor de wandelroute. We gaan er dan ook vanuit dat oud deelnemers hun kerststal weer zetten en hopelijk ook hun buren activeren mee te doen. Woon je niet aan de route? Geen probleem. Op de digitale plattegrond vermelden we nog steeds álle aangemelde stallen!”

Stalleke aanmelden

Gemonde telde ruim 100 kerststallen in het eerste jaar en het duo hoopt er dit jaar nog wat meer te mogen noteren. Aanmelden kan via de Facebook-pagina Gimmese Stallekesroute of via de directe link onderaan dit bericht. Linda: “Naast deelnemende kerststallen hopen we ook weer op het enthousiasme van Gemondse ondernemers en werken we graag samen om van de Gimmese Stallekesroute een nog groter succes te maken!”

Voor meer informatie en aanmelden: www.facebook.com/gimmesestallekesroute

Directe link om aan te melden: https://tinyurl.com/gimmese-stallekesroute
deel deze activiteit