• Alles
 • (3)
  Natuur
 • (2)
  Sport
 • (49)
  Evenement
 • (3)
  Film
 • (6)
  Muziek
 • (15)
  Theater

‘Grande Finale’ kinderen zingen in de Sporthal

zondag 17 oktober 16:00 uur

SCHIJNDEL | Drie donderdagen hebben 13 tweedejaars studenten van Fontys Hogeschool voor de kunsten afdeling docent muziek onder begeleiding van 13 coaches vanuit Stichting Koorplein Noord-Brabant muzieklessen gegeven aan meer dan 1800 kinderen van alle basisscholen in schijndel. Van de leerkrachten, de kinderen, de coaches en de studenten hoorde de organisatie allemaal positieve enthousiaste verhalen.

De studenten kregen op 2 september de opdracht om een lied te componeren voor of de onderbouw of de middenbouw. Een week later presenteerden alle studenten hun eigengemaakt lied met het thema ‘een schone wereld’. Na de feedback van een commissie bestaande uit landelijke ‘hotemetoten’ op het gebied van liedjes schrijven voor kinderen, arrangeren en muziekeducatie koos het bestuur van Stichting Koorplein een lied uit voor de onderbouw en een voor de middenbouw. De studenten gingen aan de slag en studeerden de liedjes in. Iedere groep van iedere school kreeg 3 lessen van 30 minuten. En wat hebben de kinderen gezongen.

Op zondagmiddag 17 oktober om 16.00 zal het project worden afgesloten met een grote finale in sporthal de Dioscuren. Het programma voor slotpresentatie is onder andere de presentatie van de liedjes die door de studenten geschreven zijn, een ritmeworkshop, een bodypercussie workshop, en natuurlijk het zingen van de drie liedjes die ingestudeerd zijn. Voor groepen 1, 2 en 3: ‘Ruim je troep nou op’. Voor de groepen 4-5 en 6: ‘Bij-de-hand’ (over het feit dat we de bijen moeten redden) en voor groep 7 -8 ‘Vissen voor de zee’ waar gezongen wordt over de milieu problemen in verband met de plastic soep. Al met al een prima uitwerking van het thema “een schone wereld’. 

Kinderen kunnen zich, via de website www.koorplein.nl hiervoor opgeven. Er mogen maximaal 480 personen in de sporthal en vol is vol. Het is vrij toegankelijk voor gezinsleden (dus papa/ mama/ broers en zusjes). Maar ieder kind wat op de basisschool zit moet dus aangemeld worden, ook wanneer er meer kinderen uit een gezin op de basisschool zitten en mee willen doen. 
deel deze activiteit

Locatie

Sporthal de Dioscuren
Schijndel
Bunderstraat 6b
5481KD


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.