Wielervereniging Schijndel vanuit de lucht.
Wielervereniging Schijndel vanuit de lucht. Foto: Bas Ulehake

Anne Knijnenburg wint Cyclis Classic

Sport 268 keer gelezen

SCHIJNDEL / HAMME |  In België werd op woensdag 1 mei de UCI 1.2 klassieker Cyclis Classic voor vrouwen verreden. De wedstrijd ging over een afstand van 137.4 kilometer met start en finish in Hamme.

Anne Knijnenburg was hier samen met een andere renster weggereden uit een grote groep van 39 rensters. Aan de finish hadden zij nog een voorsprong van 25 seconden op de eerste groep waarbij Anne zich de snelste in de sprint toonde en haar eerste overwinning van het seizoen behaalde. Achter de twee koplopers maakte Scarlett Souren het succes voor VolkerWessels Women’s Pro Cycling team, en ook voor WV Schijndel, groter door de sprint om de derde plaats te winnen. Tijdens de sprint om de derde plaats deed zich nog een massale valpartij voor. Lisa van Helvoirt eindigde in de tweede groep op 1:26 min. als 50ste.

Kleeberg Challenge

Op zaterdag 4 mei werd in het Limburgse Mechelen de 12e Kleeberg Challenge verreden. Tijdens deze wedstrijd, welke wordt verreden over een ronde van 2600 meter, moet iedere ronde de Kleebergerweg (1km tegen bijna 5%) beklommen worden. In de wedstrijd voor nieuwelingen en junioren dames behaalde Akira Koolbergen een knappe 5e plaats. Riva Hanegraaf en Janne Scheepers werden 29e en 32e. Lynn van Leeuwen en Sigrid van der Wal werden als 44e en 48e geklasseerd. In de wedstrijd voor junioren heren reed Ties Verbruggen in de kopgroep, die ruim een minuut voorsprong had op het peloton, naar een 3e plaats en stond daarmee op het podium. Jip Franken werd in dezelfde wedstrijd 12e. Mendo van Leeuwen en Luuk van Schipstal kwamen als 21e en 22e over de meet. De wedstrijddag werd afgesloten met de wedstrijd voor nieuwelingen jongens. Hier stonden namens WV Schijndel Jason van de Beeten, Lars Broeren, Julius van den Hoven, Andries Knapen en Jaap van der Linden, met 85 andere renners, aan de start. Jaap behaalde een 20ste plaats terwijl Jason als 27ste eindigde. Lars eindigde als 49ste. Julius werd als 67ste geklasseerd. Andries moest voortijdig de wedstrijd staken.

Tour du Gévaudan Occitanie femmes(F)

Een team van WV Schijndel nam op 4 en 5 mei in Frankrijk deel aan de 2-daagse Nations Cup wedstrijd voor junior-vrouwen Tour du Gévaudan Occitanie femmes. De eerste etappe ging van Mende naar Montée Jalabert over 67 kilometer. Het team van WV Schijndel bestond uit Eva Alleblas, Nanet Huising, Hannah Jansen, Puck Langenbarg, Noï Moes en Sara Sonnemans. Met de zware slotklim als finish had ploegleider Natalie van Gogh het veroveren van de sprinttrui in de tussensprints onderweg als doel gesteld. Puck slaagde hierin en mocht hiervoor naar het erepodium na afloop. Noï eindigde als 33ste in een groepje op 2:45 min. van de Engelse winnares Cat Ferguson. Puck en Sara eindigden respectievelijk als 53ste en 54ste op 3:32 min. Nanet werd 111de op 9:53 min. Hannah werd 120ste op 12:11 min. en Ava werd 112de 12:23 min.

De slotetappe op zondag met start en finish in Mende ging over een afstand van 79 kilometer. Doelstelling was de sprinttrui voor Puck te behouden en een mooi resultaat voor Noï als vervolg op haar goed klassering een dag eerder. Helaas kende Noï tot tweemaal toe pech en eindigde zij in de achterhoede. Puck slaagde er wel in om de trui voor tussensprints te behouden en mocht naar afloop met het podium op. In de etappe kwam er een groep van 34 rensters vooruit in de finale. Helaas zaten daar geen rensters van WV Schijndel bij. Puck zat in de tweede groep en eindigde als 53ste op 2:43 van Ferguson die wederom zegevierde. Sara zat kort achter de tweede groep en werd 69ste op 3:22 min. Hannah werd 94ste op 7:20 min. terwijl Nanet, Noï en Ava elkaar gevonden hadden in een groepje en respectievelijk als 105de, 106de en 107de eindigden op 12:21 min.

In het eindklassement werd Puck 47ste, Sara 48ste, Noï 91ste, Hannah 104de, Nanet 107de en Ava 108ste. Puck won zoals eerder vermeld de groene trui omdat zij in de tussensprints gedurende twee dagen de meeste punten verzamelde. In het ploegenklassement werd een 18de plaats behaald.

GP Bob Jungels(Lux)

Op zondag 5 mei reden de junioren van WV Schijndel in Luxemburg de GP Bob Jungels (1.1). Van het internationale startveld van 150 renners wisten slechts 89 renners de volledige wedstrijd van bijna 120 kilometer, met ruim 1700 hoogtemeter, uit te rijden. Niels Hanegraaf behaalde een 29e plaats en werd 4 seconden later gevolgd door Bram Vugts die 34e werd. Bas van Heeswijk werd 59e. Thijs Dahler en Sven van Wijgerden kwamen als 77e en 86e over de meet.

Ronde van Overijssel

Op zaterdag 4 mei werd de 70ste Ronde van Overijssel verreden voor belofte- en elite-mannen. Deze wedstrijd over 205.1 kilometer met start en finish in Rijssen eindigde in een massasprint. Pete Uptegrove behaalde in deze sprint een 14de plaats. Sjoerd van der Linden eindigde als 76ste op 25 seconden.

H4A Beloften Weekend

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei werd in Zeeuws Vlaanderen het H4A beloften weekend verreden. Thom van Herwaarden, Ed Uptegrove en Tijn Louwerensen deden hier aan mee.

Op vrijdag 3 mei stond de eerste etappe op het programma. Deze ging over een afstand van 128.5 kilometer met start en finish in Terneuzen. Zes renners wisten hier uit de greep van het peloton te blijven. Tijn zat goed van voren en legde op iets meer dan een minuut achterstand beslag op een 11de plaats. Thom eindigde als 28ste. Ed werd 123ste in een groep op ruim 7 minuten achterstand.

Op zaterdag 4 mei werd er in Sluiskil een individuele tijdrit over 13.7 kilometer verreden. Ed zette een 26ste tijd op de klokken terwijl Thom 7 seconden langzamer was dan Ed en daarmee 31ste werd. Tijn eindigde als 55ste. 

De slotetappe op zondag 5 mei ging van Sluiskil naar Philippine over 141.9 kilometer. Thom werd 23ste op 2:24 min. van de Belg Steffen de Schuyteneer. Tijn Werd 36ste op 2:41 min. Ed werd 102de op 9:06 min.

Belfeld

Op zondag 5 mei reden de amateurs een wedstrijd in Belfeld. Nick Riddy reed in de wedstrijd voor masters 40+ naar een 2e plaats en behaalde zo zijn eerste podiumplaats van dit seizoen. Stijn Hanegraaf werd bij de amateurs/junioren 4e in de pelotonsprint, achter een kopgroep van twee renners.

GP Eco-Struct(B)

In België werd op zaterdag 4 mei de UCI 1.1 klassieker GP Eco-Struct verreden. De vrouwen formatie van WV Schijndel stond hier met zeven rensters aan de start terwijl ook nog enkele clubgenotes deelnamen met de continentale formatie VolkerWessels Women’s Pro Cycling Team waarvan ze deel uitmaken. De klassieker met start en finish te Wichelen ging over een afstand van 135 kilometer. De wedstrijd eindigde in een massasprint van zo’n 60-tal rensters, De Italiaanse Chiara Consonni van het UAE Development Team zegevierde. Scarlett Souren (VolkerWessels) eindigde als 4de terwijl Jony van den Eijnden naar een goede 9de plaats sprintte namens WV Schijndel - Stanza Die Making. Sanne van Heel zat er ook nog goed bij in de eerste groep en eindigde als 49ste. Lisa van Helvoirt, net als Scarlett uitkomend voor VolkerWessels, eindigde op 24 seconden van Consonni als 60ste. Nikki Souren eindigde in de tweede groep op 47 seconden als 67ste. Leonie Bos werd 97ste en Julia van Bokhoeven (VolkerWessels) 103de. Larissa Hartog kwam in dezelfde groep als 109de over de eindstreep met in haar kielzog Rose Kloese op een 113de plaats. Maartje Redder moest helaas voortijdig de strijd staken.

Trofee Maarten Wynants(B)

Net over de Belgische grens werd in Helchteren de Trofee Maarten Wynants verreden, een UCI 1.1 wedstrijd voor vrouwen. De wedstrijd ging over een afstand van 116.6 kilometer en eindigde in een massasprint. Scarlet Souren (VolkerWessels Women’s Pro Cycling team) sprintte hier achter de Finse Anniina Athosalo naar een mooie 2de plaats. Jony van den Eijnden eindigde als 29ste en Nikki Souren werd 38ste. Julia van Bokhoven (VolkerWessels) werd 69ste op 35 seconden. Mijntje Geurts (Team Visma - Lease a Bike) werd 74ste op 54 seconden. In haar gezelschap bevond zich Karin Prinsen die 89ste werd. Florien Bolks werd 102de op 1:42 min. Leonie Bos werd 106de op 1:56 min. terwijl Maartje Redder als 111de op 2:19 min. eindigde.

Omloop van het Waasland(B)

Op 1 mei, de dag van de arbeid, werd in België de UCI 1.2 klassieker voor mannen, de Omloop van het Waasland verreden. Deze klassieker ging over een afstand van 183.1 kilometer en er stonden 164 renners aan het vertrek. Een van hen was Guus van den Eijnden. Guus behaalde een 89ste plaats op 22 seconden van de Franse winnaar Samuel Leroux.

Standdaarbuiten

Op zondag 5 mei werd de Jubileumronde van Standdaarbuiten. Bij de nieuwelingen jongens reed Lars Broeren naar een 13e plaats. Jaap van der Linden werd hier 24e.

Gemert

Op woensdag 1 mei werd het vierde woensdagavond criterium verreden van de WVAN. In de wedstrijd voor amateurs/junioren reed Nick Riddy in de kopgroep van vijf renners naar een 5e plaats. Luuk Sillekens werd net voor het peloton 6e. Bram Wouters, Stijn Hanegraaf, Jos van der Heijden en Stijn Peters volgden op een respectievelijke 10e, 11e, 14e en 15e plaats. In datzelfde peloton werden Mendo van Leeuwen en Max van Heeswijk 22e en 27e.

Vuelta España Femenina(E)

Van 28 april tot en met 5 mei werd er in Spanje de Ronde van Spanje voor vrouwen verreden. Twee leden van WV Schijndel, Laura Molenaar en Eline Jansen, staan hier met de formatie VolkerWessels Women’s Pro Cycling Tam aan de start. Deze 10de uitgave van de Vuelta voor vrouwen begon op zondag 28 april met een ploegentijdrit over 16 kilometer in Valencia. De VolkerWessels formatie legde hier beslag op een 14de plaats in een tijd van 20:21 minuten. Hiermee waren zij 1:01 minuut langzamer dan de winnende Lidl-Trek formatie die de vrouwen van Visma-Lease a bike een paar honderdste van seconden voorbleef.

De tweede etappe ging van Buñol naar Moncófar over 118.3 kilometer. Ondanks een klim van 3de categorie tijdens de etappe ging er in de slotfase toch zo’n 100 rensters op de streep af in Moncófar. In de slotfase deden zich toch nog wat valpartijen voor waarvan ook Eline het slachtoffer werd. Zij werd uiteindelijk 65ste maar kreeg wel dezelfde tijd als de winnares, de Canadese Alison Jackson. Laura werd als 63ste geklasseerd op een halve minuut van Jackson.

Een massasprint die gewonnen werd door Marianne Vos was het resultaat van de derde etappe welke op dinsdag 30 april ging van Lucena del Cid naar Teruel over 130.2 kilometer. Eline eindigde in deze sprint als 20ste terwijl Laura als 53ste eindigde.

De vierde etappe ging van Molina de Aragón naar Zaragoza over 142.3 kilometer. Een kopgroep van 19 rensters domineerde de etappe. Het peloton eindigde op 2 minuten van de Amerikaanse Kristen Faulkner die in de slotfase wegreed uit de kopgroep. Eline zat in het uitgedunde peloton en werd 23ste. Laura eindigde in een groep op 18:33 min. als 101ste.

Op donderdag 2 mei stond de eerste bergetappe op het programma. Deze etappe ging van Huesca naar Alto del Fuerte Rapitán. Jaca over 113.9 kilometer. Het was de Nederlands Kampioene Demi Vollering die zegevierde en ook meteen de leiding in het algemeen klassement pakte. Eline eindigde als 34ste op 2:55 min. van Vollering terwijl Laura als 73ste eindigde op 8:54 min.

De etappe op[ vrijdag 3 mei welke ging van Tarazona naar La Laguna Negra. Vineuesa over 132.1 kilometer kende ook een aankomst bergop. Eline eindigde als 30ste op 3:48 min. van de Evita Muzic uit Frankrijk die Demi Vollering 2 seconden voorbleef. Laura zat lange tijd mee in de vluchtgroep van de dag en eindigde uiteindelijk als 107de op 12:05 min. Vollering verstevigde met haar 2de plaats de leiding in het algemeen klassement waarin Eline opklom naar een 27ste plaats.

De voorlaatste etappe, welke ging van San Esteban de Gormaz naar Sigüenza over 138.6 kilometer, eindigde in een sprint heuvel op. Eline reed een prima wedstrijd en sprintte naar een mooie 10de plaats op 10 seconden van Marianne Vos die haar tweede etappezege behaalde. Laura werd 78ste in een groep op 7:46 min.

De slotetappe van deze 10de editie van de Ronde van Spanje voor vrouwen ging van Distrito Telefónica. Madrid naar Valdesquí. Comunidad de Madrid over 89.5 kilometer. Demi Vollering gaf met een dagzege in deze etappe haar eindoverwinning nog wat extra glans. Eline werd 41ste op 11:32 min. van Vollering. Laura eindigde als 95ste in een grote groep op bijna een half uur achterstand.

In het eindklassement werd Eline 27ste terwijl Laura als 84ste eindigde.

WV Schijndel Jeugd

Enkele jeugdrenners van WV Schijndel namen op zaterdag 4 mei deel aan de Kleeberg Challenge in Limburg. Hier hun uitslagen:

Categorie 4: 13. Max Hermans

Categorie 5: 21. Luuk Honderd; 24. Florian de Geus; 26. Timme van der Pol

Categorie 6: 17. Mees Bunning; 18. Puck Buning; 20. Pierre Tobie; 27. Hebe van Eijndhoven; 34. Boet de Kleijn

Categorie 7: 3. Pim van der Linden; 14. Mats van Poppel

Een dag later reed een enkeling in Standdaarbuiten. Hun uitslagen:

Op zondag 5 mei werd de Jubileumronde van Standdaarbuiten verreden door de jeugdcategorieën en nieuwelingen.

Categorie 1: 3. Ties de Koning

Categorie 7: 2. Niek van Gasteren; 6. Abe Bol netjes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant