Marc Steenbakkers, rechts Elwin Romeijn
Marc Steenbakkers, rechts Elwin Romeijn

Handboogschutters van Landmans Unie scoren op de Rayonkampioenschappen 25 meter.

Sport 838 keer gelezen

SCHIJNDEL | Sam Smulders stond op zaterdag aan de meet in Zeeland, klasse 2 recurve, jeugd onder 18. In de eerste ronde van 25 pijlen schoot hij 174 punten, waarna hij op de 6e plaats van het klassement stond. In de tweede serie van 25 pijlen kwam hij heel sterk terug. Maar liefst 31 punten schoot hij meer dan in de eerste ronde , hij eindigde met een score van 205 punten. De eindscore van 379 punten was voldoende voor een bronzen medaille. Het zilver was voor Xander Vrieswijk (Ogio Eindhoven). Kas Spoorenberg van De Rozenjagers uit Eerde werd Rayonkampioen met 406 punten.

Marc Steenbakkers en Elwin Romeijn ontvingen beiden een gouden medaille.

Marc schoot in de 1e klasse Traditioneel/Instinctief. Helaas kwam zijn enige tegenstander niet opdagen. Hij legde de lat hoog voor zichzelf en haalde bijna het gemiddelde van een 7 zodat hij wel heel terecht zijn gouden medaille in ontvangst kon nemen.

Elwin had meer tegenstanders in de klasse 2 longbow, waaronder ook een clubgenoot Jolanda van Gogh. Met een gemiddelde van een 7 en een verschil van 25 punten op de nummer twee, behaalde hij met gemak de overwinning. Jolanda verbrak in beide rondes haar eigen record met 10 punten, maar kwam nog 8 punten te kort voor een medaille.

Paul vd Brand nam deze keer geen deel aan de rayonkampioenschappen maar wist met een score van 292 (een gemiddelde van 9.73 per pijl) groots de overwinning te pakken op een 18 meter wedstrijd in Etten-Leur.

Sam Smulders
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant