Postcommandant Thijs Ilbrink.
Postcommandant Thijs Ilbrink. Foto: Bas Ulehake

Brandweer zoekt versterking

Human Interest 793 keer gelezen

SCHIJNDEL | De brandweer staat dag en nacht klaar en daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Voel jij je betrokken bij jouw woon- en werkomgeving en wil je je hiervoor inzetten? Dan is de Schijndelse brandweer op zoek naar jou om het team van vrijwilligers te versterken. Om een beeld te krijgen van wat Brandweer Schijndel inhoudt, organiseren zij op maandag 6 mei een wervingsavond voor mensen die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger bij de brandweer te worden.

Brandweer Schijndel zoekt versterking en organiseert daarom op maandag 6 mei en open oefenavond bij de brandweerkazerne aan de Kerkendijk 57 in Schijndel. Toekomstige vrijwillige brandweermannen en vrouwen kunnen vanaf 19:15 langskomen om een kijkje te nemen tijdens een oefening. Tijdens deze avond kun je kennismaken met de ins en outs van de brandweer.
“Wij zoeken iemand die leergierig is, van aanpakken weet, een echte teamspeler en sociaal sterk is. Iemand die echt in ons team past. Het is belangrijk dat je tijd kunt vrijmaken voor de brandweer. Vooral de eerste twee jaar vergt dit een tijdsinvestering,” zegt postcommandant Thijs Ilbrink.

Overdag beschikbaar
Op dit moment zijn we vooral op zoek naar mensen die overdag beschikbaar zijn voor uitrukken. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die hybride werken, enkele dagen vanuit Schijndel. We komen echter ook graag in contact met mensen die alleen in de avonduren of in het weekend beschikbaar zijn. Hoewel het werk bij de brandweer vrijwillig is, ontvang je een compensatie voor elk uur dat je ingezet wordt.

Sollicitatiegesprek
Na aanmelding volgt een sollicitatiegesprek. Als kandidaten door de sollicitatieprocedure komen, worden ze aangemeld voor de opleiding. De opleiding vindt plaats op een avond per week, uitgezonderd tijdens schoolvakanties. In die periode zijn ook de brandweerlieden in opleiding vrij. Tijdens de opleiding mogen de nieuwe brandweerlieden mee uitrukken, maar dan slechts als stagiaires, totdat ze hun diploma behaald hebben. “Voor het branddiploma is dat ongeveer een jaar”, legt Thijs uit. “Dan mag je met de brandweer mee uitrukken. Na twee jaar ben je volledig opgeleid voor alle taken bij de brandweer. Er is ook een dagopleiding die een jaar duurt, waarbij je één dag per week bezig bent met de opleiding.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant