Afbeelding
Foto: Jimmy Vorstenbosch

Aftrap kunstproject ‘Flags for Freedom’ in Jansenpark

Algemeen 467 keer gelezen

SCHIJNDEL | Dit jaar herdenken en vieren we dat alle kernen van Meierijstad 80 jaar geleden bevrijd zijn. Verschillende buurt- en wijkverenigingen, Oranjeverenigingen en wijk- en dorpsraden organiseren samen met de gemeente Meierijstad voor de derde keer een aantal vrijheidsmaaltijden.

Tijdens de vrijheidsmaaltijd in Schijndel trapt burgemeester Kees van Rooij dit bijzondere jaar af. 

Kunstenares Carin Simons presenteerde in 2019 haar verbindende kunstproject ‘Flower Power op de Vlagheide’. Een project waarbij zij in 2019 op de Vlagheide ruim 3000 zelfgemaakte bloemen onthulde. Deze bloemen waren gemaakt door vele inwoners (jong en oud) van Meierijstad die zich betrokken voelen bij het thema vrijheid. 

Voor 2024 heeft Simons een nieuw verbindend social art project ontwikkeld: Flags for Freedom. Dit project wordt op 5 mei afgetrapt. Het eindresultaat wordt in september 2024 onthuld en is dan gedurende ongeveer zes weken te bewonderen op een aantal locaties in Meierijstad. 

Ook dit jaar wordt iedereen die zich betrokken voelt bij het thema ‘vrijheid’ van harte uitgenodigd om mee te doen aan dit verbindende kunstproject. 

De start van Flags for Freedom vindt plaats bij de vrijheidsmaaltijd die in het Jansenpark in Schijndel georganiseerd wordt. Burgemeester Kees van Rooij verricht, samen met Carin Simons de aftrap ervan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant