Een eerdere stapel met kleren.
Een eerdere stapel met kleren. Foto:

Basisschool Sint Lambertus Gemonde haalt oude kleding op voor goed doel

Algemeen 621 keer gelezen

GEMONDE | Het Oudercomité van Basisschool Sint Lambertus roept alle inwoners van Gemonde op om hun kasten op te ruimen en oude kleding te doneren voor een goed doel. Deze actie, genaamd Bag2School, heeft als doel om geld in te zamelen voor activiteiten voor de kinderen van de school.

Op dinsdagavond 7 mei, direct na de meivakantie, zal het comité tussen 18.30 en 20.30 uur de straten van Gemonde doorkruisen om zakken met kleding op te halen. “Al jaren is Bag2School binnen de school een groot succes. Vorig jaar haalden we gezamenlijk 1278 kilo op. Dat was goed voor €383,40. Moet je nagaan hoeveel dit zou kunnen zijn als meer Gemondenaren hun kleding doneren!”, aldus Josien den Otter, voorzitter Oudercomité basisschool Sint Lambertus.

Deelnemen
Gevulde zakken aanmelden kan tot en met vrijdag 3 mei via het e-mailadres oc.lambertus@cadansprimair.nl. Noteer in de e-mail uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal zakken. Op dinsdagavond 7 mei, tussen 18.30 en 20.30 uur komt het comité langs de deuren om de zakken op te halen. Sandra van Hemmen, Oudercomité basisschool Sint Lambertus: “Op woensdagochtend wordt alles gewogen en draagt het bij aan het totaalbedrag dat wordt opgehaald voor de school. Een mooi extraatje voor het schoolplein, schoolreisje of een ander potje voor activiteiten voor onze kinderen.” Alleen donaties in Gemonde, bij mensen die geen kinderen op school hebben, worden door het team opgehaald. Omliggende dorpen mogen uiteraard ook doneren. Net zoals ouders met kinderen op school kunnen zij de kleding op woensdagochtend tussen 8.30 en 9.00 uur op het schoolplein in Gemonde brengen.

Spelregels
Alle in te zamelen spullen zijn bedoeld voor hergebruik. Na het ophalen van de kleding wordt deze gewogen en geëxporteerd naar importeurs en groothandelaren in verschillende regio’s, waaronder West- en Oost-Europa, Afrika en Azië. Ongeveer 80% wordt hergebruikt, terwijl 20% naar de recycling gaat voor de productie van diverse items, zoals schoonmaaktextiel. Dit proces creëert banen en biedt betaalbare kleding wereldwijd, van speciaal gebouwde tweedehands winkels in Oost-Europa tot marktkramen in Oost- en West-Afrika. Wat je allemaal mag doneren lees je op bag2school.nl/spelregels, maar denk naast kleding ook aan schoenen, tassen, knuffels, gordijnen en beddengoed.

Bag2School
Bag2School is een internationaal bedrijf met een groene kijk op de maatschappij. Met het recyclen van kleding gaat de omzet voor het grootste deel naar scholen, instellingen en verenigingen. Sinds de oprichting van Bag2School in het Verenigd Koninkrijk (1999), hebben zij meer dan 48 miljoen pond uitbetaald in binnen- en buitenland! Sinds de start in 2006 in Nederland hebben ze meer dan 2 miljoen euro aan scholen en verenigingen uitgekeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant